Ferrari показва рано новата кола

13 December 2019 12:37
Ferrari показва рано новата кола
Източник: Ferrari
Ferrari може да стане първият тим във Формула 1, който ще покаже болида си за сезон 2020, след като италианците определиха датата за премиерата – 11 февруари.

Скудерията запазва двамата си пилоти и за следващия сезон – Себастиан Фетел и Шарл Льоклер, като 2020 е последната година по настоящия контракт на германеца. Представянето на новата кола беше потвърдено от шефа на тима Матиа
Биното, като премиерата ще е 8 дни преди началото на предсезонните тестове.

Според Биното, новият автомобил на Ferrari е във „финалната фаза на дизайна и получаването на хомологация”.
Тази година Toro Rosso беше първият тим, който показа новата си кола за сезон 2019 – на 11 февруари, а премиерата на Ferrari беше на 15 февруари.

„Ще представим новата кола много рано, мисля, че ние ще сме първи – обясни Биното. – Причината за по-ранното представяне е това, че трябва да завършим хомологацията на определени компоненти на дино стенда преди да поемем за Барселона. Освен това, точно преди тестовете сме предвидили и интензивна програма на дино стенда.”

За 2020 тестовете бяха намалени от 8 на 6 дни, като отново ще са в две сесии – от 19 до 21 февруари и от 26 до 28
февруари.

През този сезон Ferrari спечели 9 квалификации, но взе само 3 победи заради смесица от технически проблеми и грешки на пилотите и тима. Представянето на тима се оказа трудно за прогнозиране – италианците бяха изключително бързи в Бахрейн, Белгия и Русия и в същото време завършиха на 1 минута от победителя в Испания и Щатите.

„Няма как ние да сме фаворити за сезон 2020 – допълни Биното. – Шампионите, тези, които взеха титлата в последните 6 години са фаворити, като Mercedes отново разполагаха с най-бързата кола в края на сезона. Ние сме претендентите, това е нашата позиция.”

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ