Джордан: Люис и Тото във Ferrari!

15 December 2019 10:48
Джордан: Люис и Тото във Ferrari!
Източник: ФИА
6-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще кара през 2021 година във Ferrari, твърдата прогноза е на бившия собственик на отбор във Формула 1 Еди Джордан, който сега е анализатор на ВВС и работи за TG.

Шефът на Ferrari Луис Камилери потвърди за срещите с Хамилтън тази седмица, а анализът на ирландеца е повече от интересен.

„Преминаването на Люис във Ferrari за сезон 2021 ще е в подходящия момент – обясни Джордан пред Top Gear. – Той се приближава към края на кариерата си и определено иска да спечели седем или повече титли.”

Джордан постави акцента на елемента, на който обърна внимание и Хамилтън, когато говори за бъдещето си в Mercedes – бъдещето на шефа на тима Тото Волф.

„Вярвам, че Люис ще отиде във Ferrari за 2021, тъй като договорът на Тото Волф изтича в края на следващата година. Той е наясно, че дългосрочното бъдеще на Mercedes във Формула 1 не е сигурно. Всъщност, Люис на няколко пъти спомена договора на Тото, което пилотите рядко правят.

„Люис би отишъл във Ferrari само ако там има някой, който ще го защити от това Шарл Льоклер да се представи по-силно от него. Така че, Ferrari ще наемат и Тото Волф.”

Ирландецът мотивира прогнозата си за наемането и на Волф, който е и акционер в тима на Mercedes с 30%.

„В момента Ferrari не разполага с водещата фигура на стената на бокса, която да ръководи тима и състезателната стратегия. Тото е наясно с това. Състезанията са в кръвта му, той би искал да впише в биографията си и това, че е бил начело на Ferrari.

„Абсолютно съм сигурен, че за 2021 Люис Хамилтън ще премине във Ferrari. Тото отива с него, тъй като Люис няма да иска да е незащитен, това ще е неговият начин да има още един коз срещу Льоклер. Дали във Ferrari имат нужда от двама първи пилоти? Не, то не няма да пуснат Льоклер да напусне.”

Джордан е убеден, че за 2021 силната фигура в Маранело ще е Льоклер, а не Себастиан Фетел, който се представя неубедително в последните сезони, а договорът му с тима изтича в края на 2020.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ