Cybertruck не става за Европа

16 December 2019 05:37
Cybertruck не става за Европа
Източник: Tesla
Футуристичният дизайн на електрическият пикап Tesla Cybertruck едва ли е оставил някого равнодушен. Но реализирането на смелия дизайн в серийно производство ще срещне доста повече трудности от очакваното. Най-късият списък с промени включва странични огледала (или камери, които все още не са разрешени в Щатите), предни светлини (някакъв вариант на целия комплект, не само фарове), по-малки гуми, добавяне на чистачки и „омекотяване” на тези ръбове, които може да имат фатална роля при пътен инцидент.

В същото време за Европа промените трябва да са още по-сериозни, за да получи Cybertruck хомологация за движение по обществените пътища. Според експертът на TUV Щефан Телер, необходими са „сериозни модификации на основната структура” на модела, като коментарът му пред списание Spiegel е свързан с изискванията за безопасност.

Точно тези изисквания в Европа са по-строги в сравнение с Щатите, тъй като зад Океан тази задача се пада на производителите, а на Стария континент е процес, в който участват производителите, държавната власт и независими експерти като TUV.

Телер даде пример с твърдата предница на пикапа, която няма да покрие изискванията за пасивна безопасност и защита на пешеходците в Европа.

„Предната част на колата трябва да е с мека ламарина, предната броня и предният капак трябва да могат да поемат енергията на удара, за да пазят пешеходците”, обясни Телер.

Според него, твърдостта на каросерията също ще има негативен ефект при катастрофа, тъй като енергията ще се прехвърли върху пасажерите и въздушните възглавници няма да им помогнат.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ