Patrol и Pajero се сродяват

16 December 2019 09:40
Patrol и Pajero се сродяват
Източник: Mitsubishi
Едно от основните предимства на автомобилните съюзи е споделянето на платформи, компоненти и отделни елементи, като това сериозно намалява разходите на компаниите по създаването и развитието на новите елементи. От момента, в който Nissan влезе като основен акционер в Mitsubishi се очаква, че ще има сближаване на гамите всъдеходи на двете японски марки и първите съвместни проекти най-вероятно скоро ще станат факт.

За Mitsubishi това ще означава съживяване на легендарния модел Pajero, който ще получи платформа от Nissan Patrol, което ще означава сериозна модернизация за следващото, все още предполагаемо поколение на Pajero.

Mitsubishi официално спря Pajero в Япония, като в последно време пусна две прощални версии на модела, но има пазари, където и двата модела се продават много силно – Австралия е идеален пример за това и където търсенето на по-големи всъдеходи не намалява.

Шефът на Mitsubishi Австралия Джон Синьориело не отрече такава възможност, като коментира, че марката ще се възползва от ползите, които „носи такъв сериозен съюз”.

Интересното е, че още през 2007 година бившият главен изпълнителен директор на Mitsubishi Тревър Ман прогнозира в Женева, че най-вероятно при създаването на следващото поколение на Pajero компанията ще си партнира с Nissan и Patrol. Може би най-накрая тази прогноза ще се сбъдне.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ