Ford ще направи и мини-Mustang на ток

27 December 2019 10:35
Ford ще направи и мини-Mustang на ток
Ford ще направи и мини-Mustang на токFord ще направи и мини-Mustang на ток

Първият електромобил на американския производител Ford - Mustang Mach-E, предизвика голям интерес, но и доста спорове между феновете на американската марка. Много от тях го харесаха, а други разкритикуваха ръководството на компанията. Въпреки това, този електромобил ще даде старт на това гама подобни модели.


Още през ноември ръководствата на Ford и Volkswagen започнаха да обсъждат евентуално бъсещо сътрудничество, като вече стават ясни и първите параметри от него. Американският производител ще получи платформата VW Modular Electric Drive Matrix (MEB) за своите автомобили на ток, като следващият от тях ще бъде умалена версия на Mustang Mach-E.

 

Според главния дизайнер на европейското подразделение на Ford - Мурат Гюлер, малкото братче на Mustang Mach-E ще бъде кросовър, тъй като платформата MEB е перфектна за такъв тип автомобили. Тя позволява създаването на модели с един или два електромотора, както и с предно предаване или със задвижване на четирите колела.

 

Все пак Гюлер се застрахова, че шефовете на Ford все още не са взели крайно решение за направата на подобен автомобил. Всичко зависи от това, колко успешен ще бъде Ford Mustang Mach-E. Първите доставки на електрическия модел до крайни клиенти са планирани за края на 2020 г., а масовите продажби в различни нива на оборудване ще стартират през 2021 г.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ