9 месеца се чака за Urus

30 December 2019 06:55
9 месеца се чака за Urus
Източник: Top Gear
Навлизането на Lamborghini в света на луксозните и спортни SUV модели се оказа изключително успешно – Urus се радва на растящи продажби, а клиентите чакат 9 месеца, за да получат супер скъпия си италиански SUV. Това потвърди шефът на компанията Стефано Доменикали пред Automotive News.

Доменикали обясни, че в момента се разглеждат възможностите за увеличаване на производството на Urus, за да се съкрати времето за доставка на клиентите.

За 2020 година Lamborghini планира да достигне около 8500 продадени коли, като Доменикали потвърди, че в компанията са наясно, че търсенето на Urus няма да продължи да расте вечно. А това означава, че за да стигне Lamborghini до 10 000 продажби на година, то марката трябва да лансира четвърти модел в гамата си. А това ще стане най-рано през 2025 година.

Urus се предлага с 4-литров V8 бензинов двигател с две турбини с 650 конски сили и 850 Nm. Максималната му скорост е 305 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч – 3,6 секунди.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ