VW планира още 3 кросоувъра

30 December 2019 07:14
VW планира още 3 кросоувъра
Източник: Volkswagen
Volkswagen запази в германското патентно ведомство още три наименования – T-Sport, T-Go и T-Coupe, които може да се използват за нови модели компактни кросоувъри.

Това е логично предположение, с оглед на това, че актуалните кросоувъри на марката в компактния сегмент носят означенията T-Cross и T-Roc. Предполага се, че T-Sport ще е европейската версия на модела Nivus за бразилския пазар, който трябва да се появи през пролетта на 2020 година.

В основата на Nivus/T-Sport е модулната платформа MQB-A0, върху която е изградено и новото поколение на Polo. Дължината на автомобила няма да е повече от 4 метра, а колесната база – 2,56 м. По предварителни данни двигателите на T-Sport ще са 1-литров 3-цилиндров бензинов мотор с турбо и 115 конски сили, както и 1,6-литров атмосферен двигател с 120 к.с.

Що се отнася до T-Coupe, то най-вероятно това ще е купе версията на T-Sport, което ще се отличава с по-различно оформление на задницата.

Най-вероятно T-Go пък ще е серийната версия на субкомпактния SUV, като проектът сега носи името Taigun. Концептуални модели за такъв кросоувър бяха показани през 2012 и 2014, като и тук дължината на автомобила ще е под 4 метра и разработването му е възложено на бразилското подразделение на VW. Но T-Go ще е глобален модел и със сигурност ще се продава и в Европа.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ