Alfa Romeo взе Кубица

02 January 2020 06:42
Alfa Romeo взе Кубица
Източник: PKN Orlen
Роберт Кубица остава във Формула 1 и през 2020 година, като полякът ще е резервен пилот на Alfa Romeo през новия сезон – това гласи първата новина от световния шампионат, с която стартира годината.

В последните дни на 2019 стана ясно, че преговорите между Кубица, спонсорите му и Фредерик Васьор, който ръководи Alfa Romeo са сериозно напреднали, което означаваше, че първоначалният вариант Роберт да е резервен пилот на Haas пропада. По-рано пък имаше спекулации, че Racing Point също се интересува от Роберт, чийто опит и скорост са високо ценени във Формула 1. А това го прави ценен резервен пилот, който да работи на симулатора и да търси и проверява различни настройки, които да използват титулярите.

През 2019 полякът, който се върна в спорта след 8-годишна пауза, беше титуляр в Williams, но за 2020 беше сменен от Никола Латифи. Роберт донесе единствената точка на Williams миналата година – с 10-ото си място в безумната Гран при на Германия, а завръщането му във Формула 1 беше оценено много високо, тъй като полякът се справи с пораженията на тежката катастрофа, която направи на рали в началото на 2011, при която едва не загуби дясната си ръка.

Заедно с Кубица в Alfa Romeo идва и спонсорът му – петролната компания Orlen, която става основен спонсор на тима, а този трансфер е завръщане на Роберт в отбора, с който той постигна най-големите си успехи във Формула 1.

Кубица кара за отбора на Петер Заубер от 2007 до 2009, когато той представляваше BMW, като през 2008 спечели Гран при на Канада и завърши 4-и в крайното класиране за сезона.

За 2020 титуляри в Alfa Romeo остават Кими Райконен и Антонио Джовинаци.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ