Лапи в M-Sport за сезон 2020

02 January 2020 14:56
Лапи в M-Sport за сезон 2020
Източник: Citroen Racing
Финландецът Есапека Лапи спечели битката за последното свободно място в световния рали шампионат и ще кара втората кола на M-Sport през сезон 2020. Трансферът на Лапи се очакваше още в края на миналата година, като веднага след оттеглянето на Citroen финландецът беше сочен за фаворит за тима на Малкълм Уилсън.

Лапи кара за Toyota през 2017 и 2018, а през2019 беше съотборник на Себастиен Ожие в Citroen, но остана без място в WRC, след като френската компания реши да закрие програмата си в края на миналата година.

Лапи има една победа в световния шампионат – през 2017 той спечели домашното му рали „Финландия”, а най-добрите му класирания миналата година са три втори места – в Швеция, Финландия и Турция.

Лапи заема мястото на Елфин Еванс, който премина в Ожие в Toyota, а другите пилоти на Малкълм Уилсън са Теему Сунинен и Гас Грийнсмит, като британецът ще е с програма от 9 състезания. Сунинен и Лапи ще карат с пълна програма – по 13 ралита, след като календарът се сви от 14 на 13 старта след провала на рали „Чили”.

Новият сезон в световния рали шампионат стартира в края на този месец с класиката „Монте Карло”.

„Отново залагаме на млади пилоти и отново залагаме на финландци – емоционално коментира Малкълм Уилсън пилотския състав на M-Sport за сезон 2020. – Постигнахме фантастични резултати с Маркус Грьонхолм, Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала и сега нямам търпение да видя как ще се развие следващото поколение летящи финландци.”

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ