Топ 5: Рали автомобили на Porsche

04 January 2020 09:35
Топ 5: Рали автомобили на Porsche
Източник: Porsche
Топ 5: Рали автомобили на PorscheТоп 5: Рали автомобили на PorscheТоп 5: Рали автомобили на PorscheТоп 5: Рали автомобили на PorscheТоп 5: Рали автомобили на PorscheТоп 5: Рали автомобили на PorscheТоп 5: Рали автомобили на PorscheТоп 5: Рали автомобили на PorscheТоп 5: Рали автомобили на Porsche
Прочетете повече за:
PorscheDakarРали
Въпреки че вече е пенсиониран, 72-годишният посланик на Porsche Валтер Рьорл, скача зад волана на някои от най-известните рали автомобили на немската марка в поредното издание на Porsche “Top 5” Series. Този път тематиката е рали, а презентацията е меко казано вълнуваща. Но нека не издаваме прекалено много.

Ще подскажем само, че изборът за придвижване между участниците в класацията е легендарното Porsche 911 Paris-Dakar, което е победител в едноименното състезание през 1984 година, в ръцете на Рене Метж и Доминик Лемойн.

Колата е създадена специално за състезанието и получава означението 911 4X4. Под задният капак се крие „почти стандартен“ 3,2-литров шестцилиндров боксер, който произвежда 225 к.с. Окачването е подсилено, пътният просвет е увеличен до 27 см и е добавен 120-литров резервоар за гориво на мястото на отделението за багаж.

911 Paris-Dakar (или 953, както е другото му официално название) може основателно да твърди, че е първото 911 със задвижване на всички колела, като системата е взета на заем от 959. Но стига толкова подробности, оставяме ви да се насладите на видеото, където са и другите рали модели на Porsche. Приятно гледане.Източник: Porsche

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ