Новата Octavia RS ще е хибрид

04 January 2020 09:47
Новата Octavia RS ще е хибрид
Прочетете повече за:
SkodaOctaviavRSPHEVхибрид

Компанията Skoda ще предложи 3 варианта на новата Skoda Octavia RS, като един от тях ще бъде с хибридно задвижване, съобщава Auto Express. Този вариант ще получи бензинов турбодвигател с обем 1,4 литра и електромотор, а другите две версии ще са съответно с бензинов и дизелов агрегат.


Идеята на ръководството на чешкия производител е новата Octavia RS да е най-мощната в историята на модела, което означава, че бензиновата модификация ще развива повече от сегашните 245 к.с. Тя ще разчита 2,0-литров бензинов турбомотор от семейството VW Group EA888, като се очаква той да разполага с около 290 к.с.

 

Що се касае до дизеловия мотор, той също е с работен обем 2,0 литра, а мощността му ще е около 200 к.с. В Skoda са се отказали от използването на версията на двигателя с две турбини, която се поставя на кросоувъра Kodiaq RS. В този случай агрегатът развива 245 к.с.

 

В момента инженерите на компанията работят усилена върху намаляване на теглото на хибридната версия RS PHEV. Теглото на спортния вариант засега пречи на маневреността и пътното поведение на автомобила, като този проблем трябва да бъде решен в близко време.

 

Очаква се, че RS PHEV ще е по-бавна от бензиновия вариант, но пък ще има друго предимство, тъй като само на електричество ще може да измине около 50 км. Това и дава сериозни шансове срещу конкурентите на пазара, основният от които е Ford Focus ST.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ