В Dacia не бързат с електрифицията

04 January 2020 10:22
В Dacia не бързат с електрифицията
В Dacia не бързат с електрифициятаВ Dacia не бързат с електрифицията

Ръководството на румънския производител Dacia няма да бърза с електрификацията на моделната си гама, тъй като това ще доведе до допълнителни разходи. А те неминуемо ще се отразят на стойността на автомобилите и съответно ще намалят интереса към тях, призна ръководителят на европейския офис на Renault - Филип Буро, в интервю за Automotive News.


Топ-мениджърът уточни, че през следващите 2-3 години моделите на марки като Renault и Skoda ще поскъпнат именно заради въвеждането на електрифициране на гамата им. Това дава възможност на Dacia за запази "ценова дистанция" от тях и същевременно да изчака поевтиняване на технологията.

 

По същата причина моделите на румънския производител няма да получат и сложните електронни асистенти, които се поставят на моделите на Renault и Nissan. Сред тях са системите за полуавтономно управление, чието използва също ще увеличи цената на автомобилите на Dacia.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ