Какво ще направи Алонсо?

05 January 2020 08:15
Какво ще направи Алонсо?
Източник: Toyota
Какво ще направи Алонсо?Какво ще направи Алонсо?Какво ще направи Алонсо?
Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо е дебютант в офроуд маратона „Дакар”, който стартира в Саудитска Арабия, но точно испанецът е този, който ще привлече най-много нови зрители и последователи на състезанието. Класиката „Инди 500” вече изпита ефекта „Алонсо”, сега е ред на „Дакар”.

Естествено, Фернандо ще защитава цветовете на Toyota и вече да се разбере, че не би трябвало да очакваме кой знае колко от дебюта му в „Дакар”. Въпреки че подготовката му беше на високо ниво – участие в по-малки надпревари, тестове с опитните му колеги в Toyota и най-важното – Алонсо ще разчита на навигатор от най-високо ниво. Става въпрос за бившия мотоциклетист Марк Кома, който има 12 старта в „Дакар”, печелил е 5 пъти състезанието и три години беше спортен директор на надпреварата. При мотористите навигацията е много важно умение, тъй като те се ориентират сами.

През ноември Фернандо завърши трети в рали „Ула-Неом”, част от рали-рейд шампионата на Саудитска Арабия, а испанецът стартира и в „Лихтенбург 400” и в традиционното състезание, което подгрява за „Дакар” – рали „Мароко”.

Спортният директор на ралито Давид Кастера прогнозира, че Алонсо може и да запише етапна победа, но повечето специалисти са на мнение, че дори достигането до финала след 12 много тежки етапа ще е успех за испанеца. Фернандо вече призна, че рали „Дакар” е най-голямото предизвикателство в кариерата му и обясни, че е променил подхода си, за да има успех в маратонската надпревара.

„Подготовката ми в последните няколко месеца беше много интересна, научих страшно много нови неща – обясни испанецът. – В края на всеки един ден трябва да съм по-добър от предишния. Подхождам към състезанието много по-спокойно. Не искам да отпадна от „Дакар” след втория или третия ден след някоя глупава грешка.”

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ