BMW спря хечбека 3-Series

06 January 2020 08:54
BMW спря хечбека 3-Series
BMW спря хечбека 3-SeriesBMW спря хечбека 3-SeriesBMW спря хечбека 3-SeriesBMW спря хечбека 3-SeriesBMW спря хечбека 3-SeriesBMW спря хечбека 3-Series
Прочетете повече за:
BMW3-SeriesGran Turismoпроизводство

Още през есента на 2018 г. шефът по развитието и новите разработки в BMW - Клаус Фрьолих, обяви, че компанията му ще се откаже от модела 3-Series Gran Turismo, тъй като клиентите, заради които беше създаден този автомобил, вече предпочитат кросоувъри. Производството на хечбека вече е спряно и той няма да получи приемник.


Така в семейството 3-Series ще останат единствено седана и комбито, като в BMW смятат, че отказа от Gran Turismo няма да се отрази негативно на финансовите показатели на компанията, а дори ще позволи икономия на средства. Баварският производител планира за съкрати разходите си с 12 млрд. евро, като това ще стане и със спирането на някои силови агрегати.

 

Петвратото GT, което по размери превъзхожда комбито и седана BMW 3-Series, се появи през 2013 г. Сега в компанията вече са убедени, че неговите купувачи ще предпочетат BMW X1 или X3, тъй като в наши дни кросоувъри не отстъпват на леките коли нито като управляемост, нито като разход на гориво.

 

Все пак продажбите на BMW 3-Series GT ще продължат, докато бъдат изчерпани наличните количества от модела при дилърите на марката. На пазара версията с 5 врати е по-скъпа от стандартния седан.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ