Nissan 370Z минава на ток?

06 January 2020 11:03
Nissan 370Z минава на ток?
Източник: Nissan
Мълчанието на Nissan относно бъдещето на култовите модели 370Z и GT-R започна да притеснява феновете на марката. Но човекът, отговарящ за планирането на моделите Иван Еспиноса повдигна леко завесата – той призна, че шефовете на Nissan обсъждат дали следващият 370Z може да е изцяло електрически модел. В същата посока вече поеха Porsche и Audi, където пък се обсъжда електрическото бъдеще на 718 Cayman/Boxster и TT.

Решението на Nissan обаче трябва да дойде скоро, тъй като 370Z и GT-R навъртяха доста години на пазара. R35 GT-R дебютира на салона в Токио през 2006, а две години по-късно се появи и 370Z.

„От доста време дискутираме изцяло електрически 370Z – обясни Еспиноса, който е вицепрезидент на Nissan. – Но трябва да сме внимателни. Дали клиентите са готови за електрически спортен автомобил? Този дебат е безкраен сред шефовете на Nissan.

„Дали ще успеем да привлечем по-традиционните купувачи на марката? Стои и въпросът с технологиите, които да използваме: дали такъв модел ще има представянето и качествата, които се очакват от един спортен автомобил?

„Електромобилите имат много положителни страни, но всеки един от тях носи батерия, а тя означава допълнително тегло. При спортните автомобили важна е не само мощността, но и килограмите, които трябва да мести моторът, най-грубо казано.”

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ