Volvo и Daimler ще работят заедно

06 January 2020 14:31
Volvo и Daimler ще работят заедно
Източник: TopGear
Германският гигант Daimler и Volvo, собственост на китайския концерн Geely, обмислят съвместно разработване и развитие на двигатели с вътрешно горене, за да намалят разходите по създаването на такива мотори. Информацията е на агенция Reuters, която цитира списание Automobilwoche.

Мениджър от Volvo потвърди пред изданието, че преговорите между двете страни вече са започнали, но уточни, че все още няма решение. Говорител на шведската марка уточни, че още е рано да бъдат потвърдени плановете на Volvo, но компанията не изключва нито един вариант за развитие.

Daimler и Geely вече имат съвместно предприятие за създаването и развитие на следващото поколение на електрическите автомобили Smart, а китайците са собственици на 10% от Daimler.

Daimler вече има над 10 съвместни проекта с Renault-Nissan-Mitsubishi, в които влизат нови бензинови и дизелови двигатели с по-малък обем, пикапът X-Class, базиран на Navara, завод в Мексико и съвместното бъдеще на Twingo и ForFour. Ванът Citan пък е дериват на Kangoo, а Infiniti Q30 и QX30 са базирани на A-класата на Mercedes и на Mercedes GLA.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ