Гон избягал с влак от Токио

06 January 2020 14:41
Гон избягал с влак от Токио
Източник: TopGear
Бившият шеф на Nissan и Renault Карлос Гон е започнал бягството си от Токио към Бейрут с влак-стрела до Осака, съобщи японската агенция Kyodo.

Гон избяга от Япония в края на 2019 и вече е в Бейрут, като в сряда ще даде първата си пресконференция след като се измъкна от гаранцията в Токио.

Охранителни камери пред дома на Гон са заснели как той излиза към 14,30 часа местно време, часове по-късно той е заснет на токийската гара Шинагава, където той в компания с още няколко човека се е качил на влака за Осака. Там Гон е пътувал с кола до хотел, близо до летището, а 50 минути преди полунощ се е качил на частен самолет, който го е откарал до Бейрут през Истанбул.

Гон е подсъдим в Япония по 4 обвинения за укриване на доходи и финансови машинации, като максималната присъда по тях е 15 години, но той едва ли ще стигне до съд.

Бившият шеф на най-големия производител на леки автомобили в света беше арестуван на летището в Токио през ноември 2018, няколко пъти излиза под гаранция от ареста и накрая реши да избяга от „политическия процес” срещу него, както обяви самият той.

Ливан няма споразумение за екстрадиция с Япония, но японските власти отново поискаха Гон да им бъде върнат, а Интерпол издаде червена бюлетина за издирването му.

В Япония разследват бягството на Гон, а прокуратурата търси помощниците му, като в Истанбул бяха арестувани шест човека, помогнали за минаването му през летището.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ