Караоке за колата на Fisker

06 January 2020 15:18
Караоке за колата на Fisker
Караоке за колата на FiskerКараоке за колата на FiskerКараоке за колата на FiskerКараоке за колата на FiskerКараоке за колата на FiskerКараоке за колата на FiskerКараоке за колата на FiskerКараоке за колата на FiskerКараоке за колата на Fisker
Прочетете повече за:
FiskerелектромобилкросоувърOcean

Една от първите премиери на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас е на електрическия кросоувър Fisker Ocean. Моделът стартира на цени от 37 500 долара и предлага редица необичайни опции.


Засега за Ocean се знае, че ще разчита на батерия с капаците 80 кВт/ч, която захранва двата електромотора и осигурява пробег от 48 км. Кросоувърът ще се предлага в няколко версии, в това число само с предно предаване или със задвижване на дете оси. Топ-вариантът ще ускорява от 0 до 100 км/ч а 2,9 секунди. За сравнение, основният му конкурент - Tesla Model Y, ще прави същото за 3,7 секунди.

 

Както при вече спомената Tesla, която все още не се е появила в серийно производство, на предния панел на Ocean също е разположен огромен екран. Той е вертикален, а под него са поставени 5 бутона. Кросоувърът има също виртуален приборен панел и проекционен дисплей, на който излизат дори текстове на песни.

 

Ако някой се чуди, защо е нужно това, отговорът е, че електромобилът на Fisker предлага караоке на возещите се. Идеята е те да се забавляват пълноценно, докато пътуват. Ocean има и слънчева батерия, вградена в покрива, която според създателите на кросоувъра осигурява около 1600 км допълнителен пробег да година. Стандартно машината може да се зарежда и от станциите Volkswagen Electrify America.

 

Друга необичайна функция е режимът California. При неговото активиране се спускат всички стъкла на автомобила, без предното, а люкът на покрива се прибира. Така кросоувърът се превръща в кабриолет.


Електромобилът вече може да се поръча, като с цената си от 37 500 долара той е по-евтин от базовия Ford Mustang Mach-E, който струва 43 000 долара. А Tesla Model Y ще започва от 47 000 долара.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ