И Sony направи автомобил

07 January 2020 09:46
И Sony направи автомобил
Източник: Sony
И Sony направи автомобилИ Sony направи автомобилИ Sony направи автомобилИ Sony направи автомобилИ Sony направи автомобилИ Sony направи автомобилИ Sony направи автомобилИ Sony направи автомобилИ Sony направи автомобилИ Sony направи автомобил
Японският гигант Sony не е първото име, за което се сещате, когато става дума за автомобили, но това може скоро да се промени. Sony представи концептуален електромобил на изложението на битова електроника CES в Лас Вегас и това се оказа голямата изненада на шоуто. Електромобилът носи името Vision-S, оборудван е със система за автономно придвижване на високо ниво, а дизайнът му е като смес от идеите, заложени в Porsche Taycan и Lucid Air.

Идеята зад създаването на концепта е да се демонстрира какво може да предложи Sony в света на автомобилните технологии, а създаването му е станало възможно чрез съвместни проекти с Nvidia, Continental, Boschи т.н.

Седанът на Sony не отделя вредни емисии и е оборудван с точно 33 сензора, които засичат движението на хора и обекти, както извън автомобила, така и в купето на 4-местното возило, оборудвано с индивидуални кресла.

От Sony потвърдиха, че задвижването на Vision-S е поверено на два електромотора с мощност 268 конски сили всеки, което осигурява максимална скорост от 240 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди.

Японската корпорация не е създала и развила Vision-S самостоятелно – тук основната роля се пада на Magna Steyr, компанията, която произвежда автомобили за Toyota, BMW и Mercedes. Австрийците осигуряват платформата за автомобила, като това беше потвърдено, но от Magna не коментираха какви други задачи са изпълнявали по концепта.

Никой от Sony все още не е коментирал шансовете Vision-S да стигне до серийно производство, като те едва ли са големи, но пък феновете се надяват, че поне този автомобил би могъл да се появи в дигиталния свят – в Gran Turismo Sport например.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ