Mercedes показа своя "Аватар"

07 January 2020 11:28
Mercedes показа своя
Mercedes показа своя Mercedes показа своя Mercedes показа своя
Прочетете повече за:
Mercedes-BenzVision AVTRАватарCES

Компанията Mercedes-Benz обедини сили с екипа, създал научно-фантастичния филм "Аватар", като резултатът е концептуалният модел Vision AVTR. Четириместният автомобил, представен на изложението CES в Лас Вегас, демонстрира органичен дизайн, активни аеродинамични елементи и интерфейс на основата на холограми. Освен това, Vision AVTR (Advanced Vehicle Transformation) е получил уникална материали за салона и нови идеи за електрификация.


Машината беше представена от председателя на Борда на директорите на Mercedes-Benz - Ола Калениус, като редом с него беше екипът, създал филма "Аватар" начело с режисьора Джеймс Камерън. Идеята на проекта е не да бъде показан конкретен модел, а събирателен образ на бъдеща машина, която може да промени автомобилната индустрия.

 

Vision AVTR също трябва така трябва да демонстрира тясното взаимодействие между шофьора и автомобила. Ако се съди по снимките, машината е оборудвана с напълно електрическо задвижване. Липсата на светлина оптика подсказва за автономно управление, докато новите колела намекват за зареждане по време на движение (то може да се извършва по диагонал, например на 30 градуса).

 

Предполага се, че Vision AVTR ще се задвижва от електрически двигатели, работещи с графенови акумулатори на основната на органични елементи, които не съдържат метали.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ