Nissan не се отказва да съди Гон

08 January 2020 11:21
Nissan не се отказва да съди Гон
Източник: TopGear
Nissan ще продължи да съдебната битка с бившия си шеф Карлос Гон с „подходящите юридически действия”, въпреки че той избяга в Бейрут и едва ли ще се върне за процеса, който го очаква в Токио.

Това е първата официална реакция на компанията, след като Гон напусна Япония в края на миналата година и сега е в Ливан, като между двете страни няма споразумение за екстрадиция.

От Nissan допълват, че разследването срещу Гон е извадило на бял свят много незаконни дейности и напомнят, че на това мнение е и Комисията за ценните книжа в САЩ, както и че срещу него тече разследване и във Франция.

„Бягството на Гон няма да се отрази на политиката на Nissan, която има за цел да го държи отговорен за сериозните нарушения, разкрити от вътрешното разследване”, се казва в изявлението на Nissan.

За днес Гон е насрочил пресконференция в Бейрут, на която обяви, че ще „изчисти името си” и ще даде „истинските факти” за разследването и процеса срещу него.

От първия път, когато получи възможност да говори пред съда в Токио Гон твърди, че е набеден, както и че процесът срещу него е резултат на преврат в Nissan, а целта на шефовете на японската компания е да си разчистят сметките с него.

Срещу Гон има повдигнати 4 обвинения в Япония, като по тях максималната присъда е 15 години затвор.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ