Ще има SUV версия на Toyota Yaris

08 January 2020 11:32
Ще има SUV версия на Toyota Yaris
Източник: Toyota
Toyota планира нов субкомпактен SUV модел, който ще е позициониран под C-HR и ще е изграден на базата на популярния Yaris. Новият автомобил трябва да е съперник на лидерите в този сегмент Renault Captur и Nissan Juke, като излизането му на пазара се очаква в рамките на следващите 18 месеца.

Новият модел все още няма име и дължината му ще близо до психологическата граница от 4 метра, за да е интересен на клиентите, които искат такъв автомобил от Toyota, но C-HR им е скъп.

„Традиционните субкомпактни хечбек модели, като Toyota Yaris и Ford Fiesta са тези, които губят най-малко клиенти от настъплението на SUV моделите – заяви изпълнителният вицепрезидент на Toyota Европа Мат Харисън. – Това се дължи основно на достъпните им цени. В същото време колите от В-сегмента постоянно растат и вече привличат клиенти от по-горния клас. Това в пълна сила важи и за SUV моделите в B-сегмента и ние искаме да се възползваме от този тренд.”

Смята се, че новият модел вече е получил одобрението на големите шефове на Toyota и ще бъде изграден върху платформата TNGA-B, с която дебютира новият Yaris през 2019 година.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ