Tesla ще прави и Model Y в Китай

08 January 2020 12:37
Tesla ще прави и Model Y в Китай
Прочетете повече за:
TeslaКитайModel YИлон Мъск

Заводът на Tesla в Китай, който беше изграден за по-малко от година и вече работи, ще произвежда още един електрообил на марката. Към Model 3 ще се присъедини и компактният кросоувър Model Y, съобиха от компанията на Илон Мъск.


Заводът в Шанхай засега е единственото предприятие на Tesla извън САЩ, като първите бройки от Model 3 вече слязоха от конвейера. Те бяха предадени на служители на фабриката, които са сред първите местни клиенти на марката.

 

Самият Мъск пристигна в Китай за откриването на завода и изрази увереност, че Model Y бързо ще се превъне в най-популярния автомобил на марката на местния пазар. Засега само 30% от компонентите на произвежданите от Tesla електромобили в Шанхай са китайски, но до година се очаква те да бъдат 100% такива. Съответно, това ще позволи на намаляване на цените както на Model 3, така и на Model Y

 

Както е известно, Tesla планира и изграждането на завод в Германия, който да започне работа през 2022 г. Той ще се намира в Берлин.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ