Льоб почва с две ралита

09 January 2020 09:49
Льоб почва с две ралита
Източник: Hyundai
Hyundai и Андреа Адамо залагат на сигурно на старта на новия сезон в световния рали шампионат – 9-кратният световен шампион Себастиен Льоб ще кара в първите две ралита за годината – „Монте Карло” и „Швеция”.

С пълна програма тази година за Hyundai ще карат световният шампион Ойт Танак и вицешампионът Тиери Нювил, а третата кола през сезона ще си делят Льоб и Дани Сордо.

Също като през миналата година Льоб ще участва в шест ралита, а първите две са вече ясни. Другите 7 са за Сордо, като за 2020 календарът се сви от 14 на 13 старта заради отпадането на рали „Чили”.

Миналата година Льоб завърши 4-и в „Монте Карло” в дебюта си за Hyundai.

За сезон 2020 двата най-големи тима се подсилиха сериозно в битката за титлата, като началото на процеса даде трансферът на Танак от Toyota в Hyundai.

От своя страна Томи Макинен се разбра с 6-кратния световен шампион Себастиен Ожие, който ще води атаката на Toyota, а заедно с него ще карат Елфин Еванс и световният шампион в WRC2 Pro Кале Рованпера.

M-Sport на Малкълм Уилсън също ще участва с три коли – с пълна програма са финландците Теему Сунинен и Есапека Лапи, който дойде от Citroen, а Гас Грийнсмит ще кара в 8 ралита.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ