Tesla е най-скъпата компания

10 January 2020 06:23
Tesla е най-скъпата компания
Източник: Tesla
Несръчният, но радостен танц на Илън Мъск отпреди няколко дни сигурно ви е направил впечатление – босът на Tesla има всички основания да танцува от радост, защото шансовете му да обори скептиците са огромни. И резкият ръст на цените на акциите на Tesla подкрепят напълно Мъск – в началото на януари пазарната капитализация на компанията е 89 милиарда долара. Което е повече от общата пазарна капитализация на гигантите GM и Ford – 50 милиарда долара за General Motors и 37 милиарда за Ford.

На 8 януари цената на акциите на Tesla достигна рекордните 492,14 долара – за последните три месеца цената им се вдигна два пъти, което се обяснява с добрите резултати, постигнати през последното тримесечие на 2019 и началото на производството в Китай.

Естествено, GM и Ford превъзхождат Tesla по обем на продажбите. За 2019 двата гиганта са продали над 2 милиона коли в Щатите, докато продажбите на Tesla за миналата година са малко над 367 000 в световен мащаб.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ