В Китай направиха суперскъпа лимузина

10 January 2020 09:30
В Китай направиха суперскъпа лимузина
В Китай направиха суперскъпа лимузинаВ Китай направиха суперскъпа лимузинаВ Китай направиха суперскъпа лимузинаВ Китай направиха суперскъпа лимузинаВ Китай направиха суперскъпа лимузина
Прочетете повече за:
FAWHongqiH9лимузинаКитай

В Китай се състоя премиерата на новия флагман на марката Hongqi (може да се преведе като "Червено знаме), която принадлежи на концерна FAW и е известна като производител на лимузини за върхушката на местата Комунистическа партия.


Новият модел - седанът H9, е позиционират като най-скъпият и най-луксозен "граждански" автомобил на бранда Hongqi, като той ще бъде достъпен са широк кръг частни клиенти, а не само за управляващите страната. На местния пазар лимузината ще се конкурира с Mercedes-Benz S-Class, но все още не е ясно колко точно ще струва.

 

Луксозният Hongqi H9 е построен на платформа със задно предаване и надлъжно разположение на двигателя, като е оборудван с пневматично окачване. Гамата двигатели включва два турбомотора - с обем 2,0 и и 3,0 литра, развиващи съответно 252 к.с. (380 Нм) и 272 к.с. (400 Нм). И двата двигателя работят с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

 

Интересното е, че дизайнът на колата не е разработен от Джайлс Тейлър, който беше главен дизайнер на Rolls-Royce, но през 2018 г. беше привлечен от FAW. Интериорът и екстериорът са дело на китайския екип начело с Дин Янфен.

 

Плановете на FAW за марката, която е била любима на първия лидер на комунистически Китай - Мао Дзедун, са повече от амбициозни. Концернът FAW обяви, е разширява дилърската си мрежа до 271 центъра, като продажбите през 2019 г са превишили 100 000 бройки. През 2022 г. те трябва да достигнат 400 000, а през 2025 г. - 600 000. За целта брандът Hongqi ще предложи 21 нови модела през следващите 4 години.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ