Toyota показа Yaris WRC и пилотите

10 January 2020 11:25
Toyota показа Yaris WRC и пилотите
Източник: Toyota
Заводският тим на Toyota в световния рали шампионат използва автомобилния салон в Токио, за да покаже цветовата схема на Yaris WRC, както и да представи новите си пилоти за сезона.

Шефът на тима Томи Макинен представи Себастиен Ожие, Елфин Еванс и Кале Рованпера, както и Такамото Кацута, който ще кара с ограничена програма.

„Страхотно е, че сезонът ни започва с това шоу в Япония – заяви 4-кратният световен шампион Макинен. – Имаме нови пилоти и очакваме с нетърпение завръщането на Япония в календара на световния шампионат тази година.

„На външен вид Yaris WRC не се различава много от колата ни за миналата година, но ние работим постоянно по автомобила и започваме годината с много малки подобрения, като резултатът е повече мощност и по-ниско тегло.

„Уверен съм, че новите пилоти ще се адаптират бързо и ще преследваме заедно високите ни цели и този сезон.”

Миналата година Ойт Танак спечели световната титла при пилотите, но веднага след това обяви, че напуска Toyota, за да премине в Hyundai, а Макинен смени изцяло пилотския състав на тима, като не предложи нови договори на Яри-Мати Латвала и Крис Мийк.

Ожие се оказа на пазара заради изтеглянето от WRC на Citroen, Еванс реши да напусне M-Sport, а договорът на Кале с Toyota беше публична тайна още от средата на шампионската му кампания в WRC 2 Pro с тима на Skoda.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ