Porsche патентова летяща кола на ток

12 January 2020 10:49
Porsche патентова летяща кола на ток
Porsche патентова летяща кола на токPorsche патентова летяща кола на токPorsche патентова летяща кола на ток

Само няколко месеца, след като Porsche и Boeing заявиха публично своето желание да направят летящ автомобил, в интернет-пространството се появиха патенти снимки на апарата. Патентът е подаден в Бюрото за патенти и товарни знаци на САЩ още през лятото на 2019 г., но едва сега е публикувано от ведомството.


Документът описва самия летателен апарата, способен на вертикално излитане и кацане, като включва и няколко скици на машината. Тя има 4 големи витла, отговарящи за движението нагоре и надолу, а също така и за обръщане на 90 градуса. Има и малка кабина, в която могат да се поберат двама души.

 

Съгласно патента, за работата на летящия електромобил вместо свободно въртящи се ротори отговарят голям брой вентилатори с различни размери. Това техническо решение се използва и извън самолетната индустрия, като може да се срещне при превозни средства с въздушни възглавници.

 

Припомня се, че Porsche и Boeing вече официално потвърдиха разработката на подобен апарат, но го обявиха като концептуален модел, така че не е ясно дали ще видим машината в серийно производство.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ