Lamborghini ще покаже Urus ST-X през 2020 г.

13 January 2020 09:14
Lamborghini ще покаже Urus ST-X през 2020 г.
Lamborghini ще покаже Urus ST-X през 2020 г.Lamborghini ще покаже Urus ST-X през 2020 г.Lamborghini ще покаже Urus ST-X през 2020 г.

През 2018 г. италианският производител Lamborghini показа концептуална версия на кросоувъра си Urus - ST-X , която е предназначена за участие в състезания. Вече е ясно и кога тя ще дебютира на пистата - това ще стане в края на тази година, потвърди шефът на отдела да изследвания и нови разработки на компанията Маурицио Реджиани.


Спорният кросоувър ще се появи пред публика по време на финала на надпреварата Lamborghini Super Trofeo World 2020. Самото мероприятие ще се проведе от 30 октомври до 1 ноември в Мизано, Италия, като машината ще участва в демонстрационно състезание.

 

Любопитното е, че Urus ST-X няма да получи по-мощен двигател, което означава, че той ще разчита 4,0-литровия V8 с две турбини, развиващ мощност от 650 к.с. и 850 Нм въртящ момент. Кросоувърът обаче ще тежи само 1650 кг., което с 550 кг. по-малко от стандарнния модел и това ще му осигури забележителна динамика.

 

В Lamborghini работят и върху плъг-ин хибридна версия на Urus, което е възможно благодарение на платформата на модела. Тя е в основата на германския Porsche Cayenne и и на британския Bentley Bentayga, като позволява използването на електрифицирани агрегати.

 

"В случая най-важното е да се определи, по какъв начин Lamborghini ще използва електрическата енергия, за да може нашият кросоувър да се отличава от моделите на другите компаини, които разчитат на същата платформа", коментира Реджиани.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ