Тест на Corvette доведе до арест

13 January 2020 09:31
Тест на Corvette доведе до арест

Двама служители на General Motors бяха арестувани в градчето Боулинг Грийн, щата Кънтъки, където е разположен завода на Chеvrolet, в който се произвежда новото поколение на суперколата Corvette. Полицейски патрули са задържали Александър Тим и Марк Деркатц, които тествали два Chevrolet Corvette в градски условия.


Проблемът е, че двата се увлекли и минавайки по улиците на града със скорост от 45 мили (ооло 70 км/ч), превишавайки ограничението с около 40 км. Според други данни, 27-годишният Тим преминал със 120 мили (около 190 км/ч), а Деркатц със 100 мили (около 160 км/ч) и както изглеждало, двамата просто се надпреварвали.

 

Оказало се, че двамата арестувани са щатни служители на General Motors, като Тим участва в разработката на изпускателни и всмукателни системи, а Деркатц работи в отдела за електронни компоненти. Все още не ясно дали те още са служители на GM, тъй като от концерна обявиха единствено, че са уведомени за инцидента и съответно е назначено вътрешно разследване.

 

Двата автомобила също са били задържани от полицията, като това не са серийни машини, а тестови прототипи. След плащане на съответната глоба колите са били прибрани от представители на завода.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ