Toyota GT86 сменя името и платформата

13 January 2020 14:10
Toyota GT86 сменя името и платформата
Прочетете повече за:
Toyota GT86Subarua BRZGR86спорто купе

Принципното решение за съвместната разработка на приемници на Toyota GT86 и Subaru BRZ двата японски производителя взеха още през 2015 г., което 3 години след появата на оригиналните модели. От този момент тръгнаха всякакви слухове, включително и такъв, че спортните купета ще бъдат спрени от производство и няма да получат приемници.


Според последните информации, двата партньора вече подготвят пускането на втората генерация на автомобилите. Очаква се Toyota GT86 да бъде преименувана на GR86 - по аналогия с GR Supra и GR Yaris. Този път платформата няма да е на Subari, а версия на глобалната архитектура TNGA.

 

На свой ред, Subaru ще достави двигателя, като досегашният 2,0-литров мотор с 205 к.с. ще отстъпи място на 2,4-литров турбоагрегат, който дебютира при големия кросоувър Ascent, а вече се предлага и на моделите Legacy с Outback. Мощността му от 280 к.с. ще бъде запазена.

 

Бъдещите GR86 и BRZ ще получат по-качествени материали в салона, богато оборудване и съвременни технологии, но въпреки това цените на двата спортни автомобили ще останат сравнително достъпни. Причината е, че в Toyota не искат спортното им купе за отнема клиенти от по-скъпата Supra.

 

По предварителни данни, смяната на генерациите е насрочена за 2021 г. Тогава трябва да се появи и новият флагман на Toyota, в чиято основа е концепта GR Super Sport от 2018 г. Този автомобил получи хибриден агрегат с 1000 к.с., в чиято основа е 2,4-литров бензинов V6 двигател.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ