Интересното във Ferrari продължава

15 January 2020 13:41
Интересното във Ferrari продължава
Източник: Ferrari
Феновете на Ferrari все още не са загубили надежда, че любимият им тим може да запише сериозен успех срещу Mercedes в хода на новата турбо ера във Формула 1. След разочарованията през 2019, когато Черните кончета стартираха сезона като фаворити, но след това сериозно изостанаха, сега с нетърпение се чака болидът за предстоящата кампания, който трябва да е по-силен.

Последните състезания на 2019 показаха, че развитието на колата дава резултат, като най-успешен се оказа пакетът промени, използван от Сингапур нататък, но сега новините от Маранело не са особено окуражителни.

Според Лео Турини, легендарният италианският журналист, който винаги разполага с проверена информация от Ferrari, новата кола за сезон 2020 не показва очакваните резултати в аеродинамичния тунел и на симулатора. Според Турини „инженерите не са особено впечатлени”, но според друг източник от тима, забавянето в развитието не е решаващо, тъй като има време, то да бъде отстранено.

Новият сезон стартира през март в Австралия, а първите тестове са през февруари.

Турини коментира и една друга интересна тема – бъдещето на Себастиан Фетел в Маранело или очакванията, че германецът няма такова в италианския тим. 2020 е последният сезон по настоящия договор на Фетел с тима, като според Турини, много е възможно Себ да остане във Ferrari и след края на тази година. Естествено, след новите договори на Шарл Льоклер и Макс Версапен, това е по-скоро очаквано, но едва ли ще улесни позицията на Фетел, тъй като италианците вече свързаха дългосрочните си планове с пилота от Монте Карло.

Турини поясни и защо Фетел не изглежда притеснен от сериозните критики, които редовно отправя към него италианската преса. Причината е семпла – той просто не ги чете и така си спестява излишното напрежение, на което са подложени всички пилоти на Ferrari още от първите години на тима, създаден от Енцо Ферари.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ