BMW M продава повече от AMG

19 January 2020 09:28
BMW M продава повече от AMG
Източник: BMW
М-дивизията на BMW отчете рекордна 2019 година с 135 829 коли, продадени в световен мащаб, което с 32,2% увеличение спрямо 2018. Най-големият пазар за BMW M са Щатите, следват Германия и Великобритания, като и на трите пазара М увеличава дела си спрямо преките си съперници AMG и Audi Sport.

AMG на Mercedes също отчете рекордна 2019 с 132 136 продажби, а разликата с BMW M не е особено голяма, така че тук битката ще продължава.

Ръстът в продажбите на М-дивизията до голяма степен се дължи на постоянно растящата гама на BMW, в която влизат както пълноценни М-модели, така и M Performance коли. За пазарните успехи много важно се оказа и това, че на практика версии M Performance сега имат всички SUV модели на BMW без Х1, като те се предлагат с голямо разнообразие на бензинови и дизелови мотори.

Експанзията на М-дивизията няма да спре и през 2020 година, като се чакат премиерите на новите М3 и M4 Coupe. А темата ще се окаже още по-интересна с оглед на това, че 4-series Coupe Concept, показан във Франкфурт миналата година успя да разбуни духовете с дизайна на предницата, най-вече с размерите на радиаторната решетка.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ