Subaru минава само на ток до 2035 г.

22 January 2020 07:16
Subaru минава само на ток до 2035 г.
Източник: Subaru
Subaru може да не е първата марка, за която да се сетите, когато става дума за електрификация на автомобилната индустрия. Японската компания предлага няколко хибридни модела на глобалния пазар, но в следващите две десетилетия това сериозно ще се промени.

Първоначално ще се появят нови хибридни модели, разработени с технологии на Toyota, както съобщи агенция Reuters. Това трябва да стане факт в хода на настоящото десетилетие, а до 2030 година поне 40% от продажбите на марката трябва да са електрически и електрифицирани автомобили.

Освен това, Subaru усилено разработва първия си електромобил, а скиците на концепта, които се появиха в нета, подсказват, че става въпрос за кросоувър, но това едва ли е изненада с оглед на развитието на световния пазар. А следващата част на амбициозните планове на марката включва до 2035 година компанията да продава само електромобили.

„Въпреки, че използваме технологии на Toyota, искаме да произвеждаме хибриди, за които няма да има никакво съмнение, че са модели на Subaru – заяви Тецуо Онуки, главен технологичен директор на Subaru пред Reuters. – Тук не става въпрос само за намаляване на нивата въглероден двуокис, а и за допълнително развитие на безопасността на борда и представянето на системата ни за задвижване 4х4.”

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ