Нювил поведе в рали "Монте Карло"

24 January 2020 09:01
Нювил поведе в рали
Източник: Hyundai Motorsport
Тиери Нювил с Hyundai оглави класирането след първите две отсечки в рали „Монте Карло”, първи кръг от световния шампионат за 2020 година, които се караха снощи на тъмно. Нювил загуби 6,4 секунди спрямо Себастиен Ожие с Toyota в първата отсечка, но във втората победи всички с над 25 секунди аванс, като етапът изобилстваше от заледени участъци.

Преди петъчните отсечки Нювил има аванс от 19,1 секунди пред Ожие, а трети е световният шампион Ойт Танак с другата кола на Hyundai. Естонецът завърши втората отсечка на 29,7 секунди от Нювил и обясни, че е загубил време заради лошата видимост в първата част на етапа – основно заради много публика с факли, а след това и заради заледените участъци, където е бил по-внимателен. Веднага след него в края на вчерашния ден завърши Елфин Еванс с Toyota, който е на 0,3 секунди от шампиона.

Уелсецът се оказа единственият, който заложи на гуми с шипове за втората отсечка и това му позволи да се откъсне на над 25 секунди пред 9-кратния световен шампион Себастиен Льоб с Hyundai, който завърши вчерашния ден пети. Топ 6 затваря Есапека Лапи с Ford, като той и другите пилоти на M-Sport започнаха ралито със сериозни проблеми с прегряващите им коли, което им струва много време още в първата отсечка.

В края на вчерашния ден M-Sport загуби един от пилотите си, след като Теему Сунинен спря заради повреда в трансмисията на неговия Ford Fiesta WRC.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ