Танак катастрофира, Еванс поведе

24 January 2020 14:39
Танак катастрофира, Еванс поведе
Източник: Toyota GR
Танак катастрофира, Еванс поведеТанак катастрофира, Еванс поведеТанак катастрофира, Еванс поведеТанак катастрофира, Еванс поведе
Световният шампион Ойт Танак стана първата голяма жертва на рали „Монте Карло”, след като излетя от пътя в четвъртата отсечка на състезанието днес. Hyundai-ят на Ойт излетя от трасето 9,2 км след старта на етапа с над 180 км/ч, направи няколко премятания през капак, след което спря, а Ойт и навигаторът му Мартин Ярвеоа са невредими.

Това е първото рали за сезона, а Танак дебютира с новия си тим Hyundai, след като миналата година спечели титлата с Toyota.

В първото си рали за Toyota днес начело излезе Елфин Еванс, който свали от върха лидера след двете отсечки вчера Тиери Нювил. Уелсецът спечели и трите сутрешни отсечки днес и поведе с 8,9 секунди пред Нювил. Елфин поведе във втората отсечка днес, там където отпадна Танак, а точно в този етап Нювил имаше проблеми със сцеплението заради заледените и мокри участъци.

Трети в общото класиране е най-бързият от вчерашната първа отсечка Себастиен Ожие с Toyota, който спечели „Монте Карло” в последните шест години. Французинът догони сражаващите се Еванс и Нювил и стигна до обедния сервиз само на 9,7 секунди от съотборника си Елфин. Ожие обясни, че все още разучава Yaris WRC, особено що се отнася до поведението на колата в бързите участъци.

Днес сутринта Нювил поведе колоната с аванс от 19,1 секунди пред Ожие и с 25,4 пред Еванс, но авансът му беше стопен доста бързо от уелсеца. Танак отпадна от 4-ото място, като преди 4-ата отсечка беше на 10,3 секунди зад Нювил. Преди това Танак се завъртя в третия етап, но успя да продължи след удар в скат, а в този етап отпадна Гас Грийнсмит с Ford Fiesta WRC, който се завъртя с ниска скорост на заледен участък и падна в близката, но дълбока канавка.Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ