Нювил спечели рали "Монте Карло"

26 January 2020 22:47
Нювил спечели рали
Източник: Hyundai Motorsport
Нювил спечели рали Нювил спечели рали Нювил спечели рали Нювил спечели рали Нювил спечели рали Нювил спечели рали Нювил спечели рали Нювил спечели рали Нювил спечели рали Нювил спечели рали Нювил спечели рали
Тиери Нювил и Никола Жилсул с Hyundai спечелиха рали „Монте Карло”, първи кръг от световния рали шампионат за сезон 2020, като взеха неделните 4 отсечки и това ги изведе от трето на първо място в последния ден.

Втори остана 6-кратният световен шампион Себастиен Ожие, а трети – съотборникът в Toyota Елфин Еванс, който започна деня като лидер в класирането. След съботните етапи уелсецът нощува с аванс от 4,9 секунди пред Ожие и с 6,4 пред Нювил.

В първата отсечка за деня Нювил прескочи Ожие и заличи 5 секунди от аванса на Еванс, като се доближи на 1,4 секунди зад него. Във втората Тиери прескочи и Еванс и поведе с 4 секунди и до финала вече съперниците му нямаше как да го догонят, а в последната отсечка Ожие изпревари Еванс в битката за второто място. Нювил даде равно време с Ожие в пауър стейджа на финала, но времето му беше с няколко стотни от секундата по-добро и той получи и максималните 5 бонус точки.

На финала Нювил победи Ожие с 12,6 секунди, а Еванс остана на 14,3 секунди от победителя.

Рали „Монте Карло” се оказа провал за световния шампион Ойт Танак с Hyundai, който катастрофира в петък и отпадна в четвъртата отсечка на състезанието.

Четвърти днес завърши Есапека Лапи в първото му рали за M-Sport Ford, следван от Кале Рованпера с Toyota и Себастиен Льоб с Hyundai, като 9-кратният световен шампион заложи на много агресивен избор на гуми и се надяваше на дъжд, който обаче така и не дойде, като Себ унищожи гумите си твърде рано и на два пъти загуби по над 40 секунди заради излизане от пътя, което го смъкна от 4-о на 6-о място в днешния ден.

Световният рали шампионат продължава в средата на февруари със снежната класика „Швеция”.

Класирането в рали „Монте Карло” може да видите тук.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ