McLaren засилва връзката с Mercedes

30 January 2020 10:56
McLaren засилва връзката с Mercedes
Прочетете повече за:
McLarenMercedes-BenzRenault

Главният изпълнителен директор на McLaren - Андрес Зайдъл, побърза да разсее слуховете, според които британският производител се готви да прекрати споразумението си с френската компания Renault. Но в същото време той обяви, че McLaren стартира сътрудничество с нов партньор - Mercedes-Benz.


"Мога да потвърдя, че нашите автомобили ще бъдат оборудвани със силови агрегати на германската компанията Mercedes-Benz, но това съвсем не означава край на връзката ни с Renault, както мнозина предложиха вече. Просто, френските двигатели нямат достатъчна мощност и това е причината да изберем Mercedes-Benz", коментира Зайдъл.

 

Топ-мениджърът допълни, че според новия стратегически план на компанията, Renault не може да задоволи всички потребности на McLaren. Затова и се налага промяна. Тя влиза в сила през 2021 г., когато всички нови автомобили на британския производител ще бъдат оборудвани с двигатели на Mercedes-Benz. Според Зайдъл, това ще донесе само ползи на McLaren и ще увеличи продажбите на компанията.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ