VW пуска спортен модел на ток

31 January 2020 12:47
VW пуска спортен модел на ток
Източник: TopGear
Първият електрически спортен модел на VW – ID 4 GTX, ще се появи по-късно тази година, съобщи компанията. При електромобилите на VW GTX е еквивалент на GTI версиите при автомобилите с конвенционално задвижване, а ID 4 ще е и първият електрически SUV на марката.

През 2017 година VW показа как ще изглежда серийната версия на ID 4, като показа концептуалния ID Crozz.

Почти сигурно е, че SUV моделът с означението ID ще излезе на пазара в два варианта – стандартният ще носи името ID 4, а купе-версията – ID 5. И в двата случая ще има GTX версия, като първо ще се появи по-мощният и бърз вариант на ID 4.

Интересното е, че в Европа очакванията бяха, че ID 3 ще е първият модел, който да получи GTX версия, най-вече като се има предвид сериозното наследство на Volkswagen в областта на хотхеч моделите. Но маркетинговите проучвания на гиганта показват, че на ключовите пазари за марката – като Китай и САЩ, клиентите предпочитат спортна версия на SUV модел, а не на лек автомобил хечбек, да не говорим, че в Китай продажбите на хечбек модели да изключително скромни. Но по-късно ще има спортна и по-мощна версия и на ID 3.

Премиерата на ID 4 ще е на салона в Ню Йорк през април, като той ще е вторият електрически модел на VW след ID 3.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ