Red Bull: Макс няма как да си тръгне

02 February 2020 09:22
Red Bull: Макс няма как да си тръгне
Източник: Red Bull
През декември Макс Верстапен подписа нов договор с Red Bull, който ще го задържи при бившите шампиони във Формула 1 до края на 2023 година. Това се смята за важно условие Honda да продължи участието си в спорта, а моторспорт консултантът на тима доктор Хелмут Марко обясни, че в контракта не е предвидена възможност за предсрочното му прекратяване. С други думи, другите отбори няма да имат възможност да измъкнат Макс, ако искат да му предложат по-добър шанс в битката за титлата.

„Ако говорим за пилотите, Макс има ключова роля в нашия отбор – обясни доктор Марко. – Информацията, която сме му предоставили беше много важна за това той да сключи новия дългогодишен договор с нас. Условията по него са много строги и няма нищо, което да може да се тълкува двузначно. И няма възможност за предсрочно прекратяване.

„В момента имаме договор с Honda до края на сезон 2021 във Формула 1 – допълни бившият пилот. – Много е трудно да постигнеш успехи, ако нямаш силна задвижваща система, затова на нас ни трябваше конкурентен двигател, за да убедим Макс да остане при нас. И обратното, Макс е много важен за Honda.”

Доктор Марко коментира и скорошното изказване на шефа на програмата за двигатели на Renault Реми Тафен, че моторите на Honda както и преди отстъпват на агрегатите на Mercedes и Ferrari, но вече са на нивото на задвижващите системи на Renault.

„Не знам точно кой момент от миналия сезон е имал предвид Реми – призна доктор Марко. – Но ако говорим за края на миналата година, то френските мотори заслужават само критики. В края на 2019 с двигателите на Honda ние се представяхме на нивото на Mercedes, а на писти, където мощността е важна – като Мексико и Бразилия, дори бяхме пред тях.

„Ако сравним броя на техническите проблеми при Renault, McLaren и Red Bull, то изводът е, че нашият двигател е по-надежден от този на Renault. Затова и не сме огорчени от това, че вече не използваме френските двигатели. Освен това, вижте как се нареди класирането при конструкторите – Renault завършиха едва на пето място, дори не знам с колко точки по-малко от нас имат.”

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ