32 нови модела от Mercedes

03 February 2020 10:37
32 нови модела от Mercedes
Източник: TopGear
32 нови модела от Mercedes32 нови модела от Mercedes32 нови модела от Mercedes32 нови модела от Mercedes32 нови модела от Mercedes32 нови модела от Mercedes
Mercedes планира да представи 32 нови модела до края на 2022 година, като амбициозната програма беше потвърдена от различни шефове в компанията, а сред новите модели ще са и наследниците на C-класата и S-класата. Ще има и нов SL, като идеята при новия модел е той да се завърне към корените – премиерата му ще е в началото на 2021 година като купе с 2+2 места.

AMG също разработва нови модели, които навлизат във финалната част на развитието им, като флагманът ще е GT – купе с 4 врати и мощност над 800 конски сили, идващи от хибридна система на задвижване. Естествено, ще има и нов вариант на GT Black Series – моделът, създаден за пистови емоции.

Най-рано през 2021 ще се появи и серийната версия на сериозно закъснелия хипер автомобил One, който се задвижва с дериват на хибридната система, която Mercedes използва във Формула 1, като досега проблемите са свързани основно с охлаждането и високите нива на вредни емисии.

В другия край на гамата Smart ще модернизира гамата си с електрическите Fortwo и Forfour, които трябва да излязат на пазара до средата на годината. До 2022 гамата на Smart ще нарасне значително, тъй като за развитието й Mercedes работи заедно с Geely, като китайците вече притежават 50% от марката и предстои лансирането на напълно нови градски модели. Сред тях ще е и напълно новият компактен електрически SUV, който ще се произвежда в Китай и оттам ще се изнася за Европа и Щатите.

Сред другите ключови нови модели на Mercedes попадат пет предложения от новия подбранд на гиганта – EQ, който ще лансира само електромобили. Тук са серийните версии на концептите EQA и EQS, както и моделите EQB, EQE и EQG. Те са част от програмата на стойност 10 милиарда евро, която трябва да осигури на Mercedes челна позиция сред производителите на електромобили до средата на новото десетилетие.

В по-близко бъдеще – още на салона в Женева през март ще видим plug-in хибридните версии на CLA и GLA, както и фейслифтът на E-класата на Mercedes. А до края на тази година марката ще представи 20 plug-in хибридни версии на моделите, които продава.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ