Aston Martin отлага електрическите модели

03 February 2020 16:53
Aston Martin отлага електрическите модели
Източник: Aston Martin
Aston Martin отлага електрическите моделиAston Martin отлага електрическите моделиAston Martin отлага електрическите моделиAston Martin отлага електрическите моделиAston Martin отлага електрическите моделиAston Martin отлага електрическите моделиAston Martin отлага електрическите моделиAston Martin отлага електрическите моделиAston Martin отлага електрическите модели
Началото на 2020 година донесе нов инвеститор в Aston Martin, както и около общо 500 милиона лири нови инвестиции в компанията, но въпреки, че свежите средства спасиха компанията, в следващите няколко години британската марка ще премине през интересни промени.
Г
лавният изпълнителен директор на Aston Martin Анди Палмър разказа какво точно ще се случи в близко бъдеще и защо ще има отлагане на модели. Естествено, ще има и промени в структурата на компанията като новият акционер Лорън Строл поема поста изпълнителен президент.

А по отношение на моделите първата промяна е отлагането на електрическия Lagonda за след 2025 година, като първоначално луксозният модел трябваше да бъде лансиран през 2022. Заедно с Lagonda за след 2025 е отложен и целият проект Rapide E и другите бъдещи електрически модели на Aston Martin.

Отлагането на електрическите модели ще издърпа на преден план хибридните решения, които Aston Martin ще предложи на пазара, включително и на нов модел с V6 двигател, като това задвижване ще е пряката връзка с Формула 1. От 2021 тимът на Строл във Формула 1 Racing Point ще се казва Aston Martin и ще продължи да използва мотори на Mercedes, които може би ще бъдат ребрандирани като Aston Martin.

Свежите инвестиции в компанията осигуриха производството на хипер автомобила Valkyrie, което трябва да стартира през втората половина на тази година, както и на Valkyrie Pro в началото на 2021.

Новият Vantage ще се появи в Женева през март, както и подновеното производство на класиката Goldfinger DB5 и специалната версия V12 Speedster.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ