Още за Льо Ман през 1966

04 February 2020 10:49
Още за Льо Ман през 1966
Източник: TopGear
Холивудският хит „Ford vs Ferrari” („Пълно ускорение” по кината у нас), посветен на епичната битка в „24 часа на Льо Ман” през 1966 година, се нареди сред кино събитията на миналата година. А звездите в лентата Мат Деймън и Крисчън Бейл се постараха сериозно, за да популяризират една от най-интересните истории в аналите на моторните спортове. И напълно заслужено филмът попадна сред номинираните за наградите „Оскар”.

Сега обаче, ако холивудският разказ не е съвсем по вкуса ви, може да хвърлите още един поглед към състезанието през 1966 година, благодарение на късия документален филм, който може да гледате на линка най-долу.

Създателите му амбициозно определят проекта си като „истинската история зад холивудския хит” и обясняват, че документалният филм ще ни покаже това, което „Пълно ускорение” е премълчал.
1966 остава завинаги в историята на Ford с първата от четирите победи на марката в Льо Ман през 60-те, а през 1965 е последният успех на Скудерията в генералното класиране на 24-часовото състезание.

Дали обаче документалната лента внася допълнителна светлина върху тези вълнуващи събития, преценете сами.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ