Състезателен Golf на ток!

04 February 2020 12:31
Състезателен Golf на ток!
Източник: Volkswagen
Състезателен Golf на ток!Състезателен Golf на ток!
VW представи електрически концепт Golf R – eR1, като премиерата беше част от Ice Race GP в Австрия и електромобилът демонстрира впечатляващи и напълно тихи дрифтове на заледената писта.

Новият концепт е близък като идеи и изпълнение до състезателния Golf GTI TCR, с който до края на миналата година компанията участва в WTCR, но наскоро обяви, че спира работата по развитието на състезателните програми с коли с двигатели с вътрешно горене. Това автоматично доведе до изтеглянето на Golf-овете от WTCR, използвани от тима на Себастиен Льоб – миналата година отборът участва с 4 коли в световния пистов шампионат за туристически автомобил.

Шефът на подразделението VW R Йост Капито поясни, че eR1 „не е създаден спрямо определени състезателни правила и няма да се използва за състезания”. Компанията обаче планира да използва eR1, за да трупа опит с мощните и бързи електромобили, за да „демонстрира възможностите на електрически технологии”.

Най-вероятно системата за задвижване на eR1 е дериват на тази, използвана в електрическия прототип ID.R, като това не е потвърдено от Volkswagen. Прототипът се задвижва от два електромотора с обща мощност 680 конски сили и 650 Нм.

Електрификацията е най-новата сериозна офанзива на VW след избухването на „Дизелгейт” и последиците от глобалния скандал.

Компанията вече представи подмарката за електромобили ID, която ще предлага различни модели, а вече е ясно, че те ще имат и спортни версии.

Компактният ID.3 ще получи версия GTX, която ще е съизмерима с възможностите на Golf GTI, а на бъдещата серийна версия на еR1 може да се гледа като на еквивалент на Golf R.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ