Част от историята на Renault

06 February 2020 11:20
Част от историята на Renault
Източник: Renault
Част от историята на RenaultЧаст от историята на RenaultЧаст от историята на RenaultЧаст от историята на RenaultЧаст от историята на RenaultЧаст от историята на RenaultЧаст от историята на RenaultЧаст от историята на RenaultЧаст от историята на RenaultЧаст от историята на RenaultЧаст от историята на RenaultЧаст от историята на RenaultЧаст от историята на RenaultЧаст от историята на RenaultЧаст от историята на RenaultЧаст от историята на RenaultЧаст от историята на RenaultЧаст от историята на RenaultЧаст от историята на Renault
Френският автомобилен производител Renault разказва за историята си на специализираното изложение Retromobile в Париж, като марката показва някои редки модели. Събитието стартира вчера и продължава до неделя включително.

Renault представя 10 модела от колекцията Renault Classic, като колите са избрани чрез гласуване на страницата на Renault Classic във фейсбук.

Три от автомобилите са от периода 1910 – 1935 и позволяват да се види нивото на първите масови модели на марката: Renault Type BY (1910), Renault Type LO Pompier (1929) и Renault Vivasport Cabriolet (1935).

Основната част от селекцията обаче са коли след 1960 година, тук попадат Renault Floride (1961), Renault Prototype H (1968), Renault 17 TL (1972), Renault Torino (1972), Renault 5 TX (1984) и Renault Clio Williams (1994).

Специално внимание получава и Renault 12 Abidjan Nice, победител в рали „Абиджан-Ница”, като представянето на този автомобил е и препратка към 50-годишнината от Renault 12 Gordini и комбито Renault 12.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ