4-литров боксер за Boxster и Cayman

06 February 2020 12:47
4-литров боксер за Boxster и Cayman
Източник: TopGear
Porsche показа, че се вслушва в мнението на клиентите си и обяви, че GTS версиите на Boxster и Cayman ще получат 6-цилиндров атмосферен боксер с работен обем 4 литра. А „мнението на клиентите” се изразяваше основно в критики относно налагането на 4-цилиндрови турбо агрегати в гамата на най-достъпните модели на Porsche. Въпросният 4-литров боксер идва от Cayman GT4, но във версия с по-ниска мощност.

Шефът на моделното семейство 718 Франк-Щефен Вализер обясни пред TopGear, че актуалното поколение на модела ще се предлага поне до 2024 година, което означава, че това ще важи и за 4-литровия боксер или докато екологичните изисквания го позволяват. Във втория случай това означава живот докъм 2026 година.

Що се отнася до електрифицирането на гамата на Porsche, тук неяснотите са повече, но вече е факт, че производителите на спортни автомобили твърдо държат в близко бъдеще да предлагат поне един чистокръвен модел, който да е изцяло с електрическо задвижване. Плановете на Porsche обаче са твърде смели – най-вероятно 911 ще получи електрическа версия преди 718, но засега никой от шефовете на компанията не се ангажира с твърда прогноза относно времето, когато това ще се случи.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ