VW отложи ID.4 за юни

06 February 2020 13:50
VW отложи ID.4 за юни
Източник: Volkswagen
Вторият сериен модел от гамата ID на VW, която обединява новите електрически модели на гиганта – ID.4, трябваше да бъде представен на салона в Ню Йорк през април. Но според източници от компанията премиерата на ID.4 ще е през юни, за когато беше преместен салонът в Детройт – най-голямото автомобилно изложение в Северна Америка.

Електрическият SUV е много важен за популяризирането на екологичните модели на VW, а първият ID.3 вече натрупа популярност като електрическата алтернатива на хита Golf, тъй като двете коли са със сходни размери.

VW планира да предлага електрическите си модели както в Европа, така и в Северна Америка, а интересът към ID.3 и ID.4 от двете страни на Атлантика е повече от сериозен.

Вече стана ясно, че SUV моделът в гамата на ID ще се предлага в два варианта на каросерията – единият ще е класически SUV, който ще се казва ID.4, а другият – с форми на купе ще получи името ID.5.

На салона във Франкфурт през есента VW показа покрит с камуфлаж прототип на ID.4, като това беше част от шоуто за представянето на ID.3, като двата модела споделят доста дизайнерски решения.

VW планира да произвежда ID.4 и ID.5 в Европа, САЩ и Канада, като вече потвърди, че амбициите на компанията са това да са глобални модели.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ