Ще се откаже ли VW от Passat?

09 February 2020 09:00
Ще се откаже ли VW от Passat?
Източник: VW USA
Моделът от средния клас Passat е един от символите на Volkswagen, но точно тези автомобили страдат най-много от възхода и постоянно увеличаващите се продажби на SUV моделите и кросоувърите. Спасението на класическите седани става все по-трудно, като единствените, които имат по-добър шанс на пазара са комби версиите им, които в Европа успяват да запазят интереса на купувачите.

VW предлага Passat от 1973 година, като десетилетие след десетилетие моделът ставаше все по-голям и луксозен. От 1990 Passat се предлага и в Северна Америка, а от 2011 VW започна да произвежда различни версии на модела за Европа и САЩ.

Сега обаче предстои раздялата на VW с Passat, поне в Америка.

„Според стратегията на VW, ограниченият жизнен цикъл на Paasat беше предварително планиран – обясни шефът на американското подразделение на VW Йохан де Нийсен пред Roadshow. – Възможно е, когато актуалният Passat стигне до края на жизнения си цикъл, то моделът, който ще дойде на мястото му, изобщо да не се предлага с двигател с вътрешно горене.”

С други думи, Passat може и да оцелее, но след сериозна трансформация – както по отношение на задвижването за американския пазар, а най-вероятно и като концепция и дизайн.

Затова и е логично да се предположи, че Passat може да бъде заменен от модел от подбранда ID – под шапката му ще са електромобилите на VW и е възможно това да е серийната версия на концепта ID Vizzion – още при представянето му той демонстрира някои интересни черти на електрическите седани на бъдещето.

От друга страна обаче американската версия на Paasat наскоро претърпя фейслифт и модернизация, така че определено има поне още няколко години живот.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ