Решават за Китай до края на месеца

11 February 2020 10:24
Решават за Китай до края на месеца
Източник: TopGear
Заради епидемията от коронавирус, взела над 1000 жертви в Китай, провеждането на Гран при на Китай в Шанхай е под сериозен въпрос. Състезанието трябва да се проведе на 19 април, но шансовете за това сякаш стават все по-малки, а Формула Е вече се отказа от своя старт в Саня, който беше планиран за третия уикенд на март и не се знае дали шампионатът ще се върне там или в календара ще влезе друга надпревара.

Шефът на световните шампиони от Mercedes Тото Волф заяви, че се надява Гран при на Китай да се проведе, тъй като търсенето на нова дата за него ще създаде сериозни проблеми на Формула 1, както и много логистични усложнения.

Според различни източници обаче решение за Гран при на Китай може да има и по-скоро. Очаква се до края на тази седмица правителството на Шанхай да обяви дали състезанието ще получи разрешение или ще попадне под общия режим на забрана на всички спортни събития там. От друга страна, от логистична гледна точка, до две седмици трябва да е ясно дали Гран при на Китай ще я бъде, тъй като отборите и ФОМ транспортират много оборудване за Китай.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ