Lister направи хиперкола на ток

11 February 2020 11:22
Lister направи хиперкола на ток
Lister направи хиперкола на токLister направи хиперкола на токLister направи хиперкола на ток
Прочетете повече за:
ListerStormхиперколаелектромобил

Още през 2014 г. британският производител Lister обяви, че започва разработка на електрическа суперкола, но крайният резултат е готов едва сега и от компанията разкриват подробности за модела. Според неговите създатели, той ще бъде напълно реален и достоен конкурент на показания вече Lotus Evija.


Електромобилът се отличава със съвременен дизайн, който подчертава неговите спортни качества и агресивен външен вид. Под капака е поставен преработен електрифициран задвижващ агрегат, чиято мощност е 1000 к.с. Моторът работи с автоматична скоростна кутия и система за задвижване на задните колела.

 

От компанията-производител не разкриват техническите характеристики на колата, но все пак уточняват, че тя ще може да развие 100 км/ч от място за около 3 секунди. Максималната скорост на Lister Storm е 400 км/ч.

 

В салона е поставена съвременна мултимедийна система с голям цифров екран. Автомобилът е оборудван и със система за аварийно спиране, която трябва да предотврати евентуален сблъсък. Цените на новия електромобила не се съобщават, като ще станат ясни по време на премиерата на модела. А серийното му производство ще стартира веднага след това.

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ